Eenden-marionet

bommesmarionet.jpg

Deze eenvoudige marionet is gemaakt van 6 tot 8 mm dik hout of multiplex. Het patroon hieronder is oorspronkelijk op A5-formaat, maar vergroot of verklein het naar believen. Wel de dikte van het hout een beetje aanpassen. Verven in kleur.

Eendenpatroon2.jpg

Midden op de kop een schroefoogje bevestigen.
Voor de poten een dik koord door het gat in de buik rijgen (het midden in het buikgat lijmen). Ik heb een wit koord (ongeveer 30 cm voor dit A5-patroon) met acrylverf oranje gemaakt. Uiteinden in de gaatjes van de poten lijmen (gat goed middenin, anders kantelt de voet). Moeilijker, maar wel beter is het om aan de onderkant van de poot het boorgat te vergroten, zodat het uiteinde van het koord waar een knoop in is gelegd, erin kan verdwijnen. Je hebt dan 36 cm koord nodig. Voordat je de poten vastlijmt, kun je beter eerst oefenen met lopen en kijken of de poten wel de goede kant op hangen.

Eendmarionet.jpg

Touwtje (zwart garen is minder zichtbaar dan het gele draad dat ik heb gebruikt!) van schroefoog naar midden stokje. En van de beide knieen naar de uiteinden van het stokje.
Stappen maar!