Handpop Muis voor kinderhand

Muishandpop.jpg

Klik op de afbeelding van het patroon hieronder voor een A4-formaat van het patroon en print het.

muishandpop_klein2_edited-2.jpg
Knip het lijf van de muis 2x (+ een zoom) uit harige stof. Knip gleuven op de aangegeven plek voor de voorpootjes.

Muishandpop_oren.jpg

Knip 2x een oor uit roze vilt (of een schoonmaakdoekje: veel goedkoper). Naai de vouw erin en frummel de oren op de goede plaats in de insnijdingen. Speld vast. Draai de muis binnenenstebuiten en kijk of de oren goed zitten (ze moeten hol aan de voorkant zijn, dus met de uitstulping naar het achterlijf gericht). Naai nu het lijf, met de harige kant naar binnen. Laat het rechte stuk open, sla dit eventueel om voor een zoom.
Naai de pootjes dicht (behalve het rechte stuk) en keer eventueel om (ik heb dat neit gedaan). Steek de voorpootjes in de gleuf, speld aan de binnenkant van het lijf vast en naai ze rondom aan het lijf. Speld de achterpootjes op de juiste plek en naai aan de buitenkant vast.
Maak oogjes van een kraal of knoop en borduur eventueel de neus zwart of zet daar een grotere kraal of zwarte knoop op. Knip het bont rondom de ogen en van het snuitje een beetje kaal. Je kunt ook nog snorharen maken met een paar draadjes garen. Vouw de staart dubbel, naai en zet aan de boven-achterkant vast.