poppenspel in educatie en therapie/coaching

fles7.jpeg

Deze workshop wil een speelse eye-opener zijn om kennis te maken met "andere" kanten van onszelf, die ook zeker de moeite waard zijn.
Geschikt voor mensen die werken als therapeut of coach, maar zeker ook voor werkenden/studenten in de agogische beroepen.
Omdat het met een pop veel gemakkelijker is om jezelf te uiten, komen die andere kanten vaak vanzelf naar boven tijdens het poppenspel.

De workshop bestaat uit een klein stukje theorie en uitleg bij een tentoonstelling (voorbeelden van zeer eenvoudig te maken en te gebruiken poppen).
Daarna maken we zelf eenvoudige poppen of maskers en doen er eventueel een stukje mee en ontdekken zo spelenderwijs onze "andere poppen".

Een boek over dit onderwerp is bijna klaar.
Titel: "Ik ben een heleboel poppen", eenvoudige beeldende en theatrale werkvormen inzetten bij het werken met deelpersoonlijkheden in therapie en educatie.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn, bestaat de mogelijkheid om het boek vast in te kijken via pdf's met lage resolutie. Motiveer je interesse met een mail naar info(apenstaartje)peterselie.nl. Je ontvangt dan het wachtwoord.
De link naar deze bestanden is: Boek Poppenspel bij therapie en educatie.

7701D000-0555-41E3-9E74-308D6977D3CC.jpeg

Stemmingspoppenkastje, één van de voorbeelden uit het boek.
Zelf maken?: Stemmingspoppenkastje

'Marjanne Peters van de workshop ‘poppenspel’ maakte de drempel voor creatief werken met kinderen voor mij opnieuw lager, door aan te geven dat je zelf niet creatief hoeft te zijn om creativiteit bij kinderen te kunnen ontwikkelen. Essentieel is om het kind vrijheid en jouw vertrouwen te geven.
Door Marjannes enthousiaste manier van vertellen over haar zoektocht naar een poppenspel-vorm die het beste bij haar zelf past, en door het laten zien van veel eenvoudig te maken poppen, groeide bij mij het zelfvertrouwen dat ik zoiets toch ook best meer zou kunnen doen in de klas.'
Marianne Visser
Leerkracht pcbs ‘De Hoeksteen’ te Barendrecht

'Nogmaals bedankt voor de heerlijke en inspirerende dag.'
N.v.K. (kindertherapeut)