Schrijven

schrijven:poppentheaterpeterselie.JPG

Artikelen

Vertellen met extra's_artikel.pdf

Verhalen/gedichten van een tijd geleden
Klik eventueel op de plaatjes om te vergroten.

Lied_klein.jpg

Knaagdier_klein.jpg

Klik op de poster voor het verhaal De Boodschapper, waar ooit nog eens een voorstelling van gaat komen.
affichejager2_klein.jpg

Klik op het plaatje voor de rest van het verhaal.
Brief_klein.jpg

De voorstelling "Van de Visser en zijn Hebberige Vrouw" is gebaseerd op een sprookje dat ik had herschreven voor een wedstrijd. Klik hier voor het gepubliceerde verhaal.
visser-web.jpg

Boek
Al enige tijd is Peterselie aan het worstelen met een boek over toepassingsmogelijkheden van het poppenspel. Het boek heeft als werktitel: "Ik ben een heleboel poppen. Meer kanten van jezelf ontdekken met poppenspel" en zal op school, opvang, in therapeutische situaties, maar ook thuis in de opvoeding te gebruiken zijn.
Naast het hoe en waarom van poppenspel worden er een heleboel gemakkelijke snel-klaar poppen in beschreven en wat je er allemaal mee kunt doen. Met duidelijke foto's en tekeningen, zodat zelfs mensen met 2 linkerhanden meteen met poppenspel als medium aan de gang kunnen.

Deel 1, de theorie (met anekdotes) is intussen klaar en gecorrigeerd door tekstredacteur Etty (Pennenstreek). Deel 2, het gedeelte met praktische voorbeelden/werkvormen, wordt nu aangesneden en dat valt nog helemaal niet mee. Ik heb zoveel materiaal verzameld!

Hier alvast een werkvorm om kennis te maken.

Peterselie geeft ook de workshop "Ik ben een heleboel poppen", bestaande uit een stukje theorie, uitleg bij een "tentoonstelling" en het ontdekken van "andere kanten" door middel van leuke poppenspelletjes.

stemmingspop.jpg
Eén van mijn ikken, de Impresario.

Onder deze link komen langzamerhand alle hoofdstukken van 'Ik ben een heleboel poppen. Subpersoonlijkheden onderzoeken met poppenspel'